Adverteren op Netflix

Adverteren op Netflix
07 maart 2023

Netflix heeft aangekondigd dat het in bepaalde markten abonnementen met reclame gaat aanbieden. De dienst is sinds eind 2022 beschikbaar in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Het is echter nog onduidelijk wanneer de dienst beschikbaar komt in België en Nederland.

De nieuwe abonnementsplannen zijn bedoeld om kijkers meer opties te bieden, aangezien sommige gebruikers wellicht bereid zijn om een paar minuten advertenties uit te zitten om te besparen op de abonnementskosten. De advertentie-ondersteunde plannen zullen naar verluidt 4-5 minuten reclame per uur inhoud bevatten.

De prijzen voor deze nieuwe plannen zullen per regio verschillen. Momenteel kosten de abonnementen met advertenties in Duitsland en Frankrijk ongeveer 4,99 euro per maand, terwijl ze in de VS 6,99 dollar per maand kosten. Het valt nog te bezien hoeveel de plannen met reclame zullen kosten in andere regio’s.

Deze stap van Netflix is een belangrijke afwijking van zijn eerdere strategie om volledig reclamevrij te zijn. Het bedrijf heeft de beslissing echter gerechtvaardigd door te stellen dat het meer betaalbare opties wil bieden voor kijkers, terwijl het zijn kerndienst zonder advertenties behoudt.